To the TOP
Studio RoosenStruik

Interactieve dinervoorstellingen / theaterdiners

Ooit begonnen we met theaterrestaurant Descartes/Spinoza in Leeuwarden, veel mensen kennen ons nog van die tijd. Daar speelden wij onze interactieve dinervoorstellingen, die werden zo succesvol dat we al snel uit ons jasje groeiden. Sindsdien spelen wij op allerlei locaties, veel in Friesland, Noord-Holland en Zuid-Holland maar ook regelmatig door het hele land.

Theaterdiners oftewel dinervoorstellingen van Acta zijn geen verplichte spelletjesprogramma's maar échte theatervoorstellingen met hilarische scènes en eigen muziek, rondom een smakelijk diner of buffet. Onze beroepsacteurs spelen niet alleen op het podium maar ze acteren en zingen ook live bij u aan tafel. Dat betekent dat u gewoon met hen kunt praten en persoonlijk met de personages kunt kennismaken. U mag reageren op de acteurs maar u bent niet verplicht om met hen mee te doen. Onze voorstellingen zijn met smaak en veel ervaring geschreven, met een weldoordachte balans. Zodat u kunt genieten van de voorstelling en tijd heeft voor elkaar en het lekkere eten. Wij spelen, u geniet.

Wij spelen onze dinervoorstellingen op personeelsfeesten, bedrijfsfeesten, groepsfeesten, vrijgezellenfeesten, jubileumfeesten, zelfs op huwelijksfeesten en andere feestelijke gelegenheden.

Water & Brood
Interactief theaterdiner vanaf 30 personen

De bajes is niet meer wat het geweest is. De tv, de sportzaal en internet zijn wegbezuinigd. Daarom moeten de gevangenen zichzelf zien te vermaken.

Theaterdiner Water & Brood, in de Blokhuispoort, culturele hoofdstad Leeuwarden, Friesland of in Gevangenismuseum Veenhuizen, Drenthe.Hoogtepunt is wel de Bonte Bajesavond met optredens van de vaste bajesklanten ‘de Neus’, Henk TBS en de charmante Vera.

Op deze feestelijke avond komen de vreemdste creaties voorbij, ook het bajesschaap is van de partij. Of is het de ultieme dekmantel voor een ontsnappingspoging?

Kom ook een avond zitten op een van onze bajeslocaties. En wees gerust: u krijgt tijdens deze Bonte Bajesavond meer te eten dan alleen water en brood.

Water en Brood is een hilarische theatervoorstelling met eigen muziek, rondom een smakelijk diner of buffet.

Onze acteurs en actrices spelen interactief bij u aan tafel en zingen live! U beleeft een onvergetelijke avond...

Reacties van de gasten:

Hilarisch, verrassend en ontroerend! Super theater!"
"Mooi getypecast en goed gebracht!"
"Ook de achtergrondmuziek is helemaal top!"
"Het is helemaal geen straf om zo je tijd uit te zitten!"
"Na afloop gingen we vrolijk naar huis!"

Avondvullende voorstelling.

Prijs op aanvraag.

CARWASH / AUTOWASSERET DE SMET en zo. met live band CROCODILE SMILE
Interactief theaterdiner voor groepen vanaf 75 personen

Beleef een avondvullend '70s feest met interactief entertainment in combinatie met een heerlijk buffet en swingende live muziek.

U bent uitgenodigd op het 35 jarig Robijnen Huwelijksfeest van familie De Smet. Na jarenlang ploeteren in hun eigen autowasserette zijn Rein en Ria wel toe aan een feest.

Ze pakken het groots aan met een heerlijk buffet, een heuse wielverwisselwedstrijd, een photoshoot met de gasten in jaren ’70s kostuums, disco-dansles en een indrukwekkende live band die optreedt met de meest swingende disco hits uit de seventies: Disco Inferno, We Are Family, Car Wash, Dirty Old Man, I Feel Good, Shame Shame Shame, Real Mother For Ya, Respect etc!

Het belooft een super feest te worden. Maar... loopt alles wel zoals het gepland is?!

Theaterdiner CARWASH / AUTOWASSERET DE SMET! Het swingendste personeelsfeest ooit! Een productie van Acta Theater én Muziek, in en buiten Friesland.Foto: Jelle Witvoet

Reacties van de gasten:

"Wat een feestelijke avond, we hebben ons kostelijk vermaakt!"
"Wat knap, al die acteurs die uren in hun rol blijven!"
"Nooit geweten dat theater zo swingend kon zijn!"
"Wat een heerlijke '70s band!"
"Toen de band begon te spelen, kon ik niet meer stil zitten!"
"Ik heb heel goede herinneringen aan dit feest!"

Avondvullende voorstelling.

Prijs op aanvraag.

The Captains Dinner
Theaterdiner the Captain's Dinner, al vele jaren een succes! Een productie van Acta Theater én Muziek, in en buiten Friesland.Interactief theaterdiner voor groepen vanaf 25 personen

Een klassieker, nu met nieuwe spelelementen!!!

Het cruiseschip van kapitein Wim B. Rockenmaecker vaart weer uit en onze bemanning heet u van harte welkom op deze onvergetelijke cruise.

Tijdens the Captains Dinner geniet u samen met de kapitein van een smakelijk en vermakelijk diner. Terwijl u zit te smullen wordt er live bij u aan tafel gezongen en geacteerd.

U zit middenin de voorstelling en u raakt betrokken in de gesprekken en verwikkelingen die zich tussen de captain en zijn curieuze crew afspelen. U wordt getuige van romantiek en hevige deining!!!

Een avond om nooit te vergeten...

Al vele jaren een succes, vaker dan 400 keer gespeeld door het hele land!

Avondvullende voorstelling.

Prijs op aanvraag.

Theaterdiner Bitterzoet, in 't Gerecht, Heerenveen, Friesland.Foto: Jelle Witvoet

Maria Louisejaar 2015

Bitterzoet - aan tafel met Marijke Meu
Interactief theaterdiner voor groepen van 25 tot 35 personen

Een humoristisch Walking Dinner, waarin de aardappel voortdurend om het hoekje komt. In samenwerking met 't Gerecht in Heerenveen.

Marijke Meu brengt een bezoek aan de Oenemastate (tegenwoordig 't Gerecht) in Heerenveen en treft daar de gebroeders Willem en Onno Zwier van Haren.

Op zoek naar hun roots bestuderen de broers in de monumentale plafondzaal het spiegelmonogram van hun oerpake en oerbeppe.

Gezamenlijk halen de drie bitterzoete herinneringen op aan de jeugd van de broertjes aan het Hof van Marijke Meu in Leeuwarden. Dat Willem altijd won met bikkelen en hoe Onno in een mierennest ging zittten.

De Princesse weet ook nog goed hoe ze later samen met Willem de Solanum Tuberosum introduceerde. De mensen hadden toen nog nooit gehoord van deze "aarde-appel".

Als Marijke Meu hoort dat de aardappel vandaag de dag weer aan populariteit inboet, besluit ze de knol nieuw leven in te blazen. Ze daagt Willem en Onno uit om het heerlijkste aardappelgerecht te bereiden.

Als ware Masterchefs steken de broers elkaar de loef af en gaan geraffineerd en baldadig te werk.

Uiteindelijk blijkt de winnaar uit onverwachte hoek te komen en eindigt de avond bitterzoet.

Prijs op aanvraag.

Theaterdiners van Acta: lekker ouderwets lachen maar ook verrassend en prikkelend! In en buiten Friesland.De Nét-Niks Factor
Interactief theaterdiner voor groepen van 15 tot 25 personen

Een humoristisch theaterdiner met in de hoofdrol: Hero Hoofdman, Muzikant.

Hero wordt geassisteerd door de slaafse Grietje. Hero heeft het hoog in de bol en Grietje kan niets goed doen. Ze slooft en sjouwt zich uit de naad voor haar baas maar er kan geen complimentje af.

Hero maakt zich klaar voor het optreden. Het wordt een groots en kunstzinnig muziekstuk maar... wel wat saai. Gelukkig grijpt Grietje in.

Met behulp van het publiek daagt ze Hero uit tot een wat gezelliger optreden. Na een half uurtje gezellig samen zingen gaat Grietje over tot de stemming.

Een grappige, muzikale meezing-parodie op de vele Idols, X Factor en Popstar-programma's waarin de winnaar uit onverwachte hoek komt.

Prijs op aanvraag.

Homepage Acta Theater én Muziek