Scroll back to the TOP!
Acta banner Acta banner Acta banner

Theatrale Uitjes


Acta heeft bijzondere uitstapjes in Leeuwarden en Friesland.

Onze interactieve rondleidingen duren ongeveer anderhalf uur en hebben een historische achtergrond. De hoofdpersonen uit die tijd zélf, leiden u hoogstpersoonlijk rond. Onderweg zult u zich verwonderen, krijgt u opdrachten uit te voeren en valt er genoeg te lachen.

Ook doen we muzikale rondvaarten in combinatie met een diner. Varend onder het genot van een drankje, eten en sfeervolle, akoestische live muziek, beleeft u Leeuwarden op een bijzondere manier.

Dat is het mooie van Leeuwarden!

In het spoor van meesterkraker Aage M.

Interactieve rondleiding door gevangenis De Blokhuispoort met 'cipiers' Waakstra en De Weg

In 1974 ontsnapt Meesterkraker Aage M. uit Gevangenis de Blokhuispoort in Leeuwarden. Waakstra en De Weg weten er alles van en vertellen over de Blokhuispoort en zijn bewoners. Denkt u net als Aage M. te kunnen ontsnappen? Bent u net zo gehaaid en knoopt u lakens als de beste?

Maak op verrassende wijze kennis met twee eeuwen gevangenishistorie in het hart van Leeuwarden. Deze theatrale rondleiding is educatief, interactief en zeer vermakelijk. Reeds velen zijn u voorgegaan en dikwijls kwam men weer terug.

Leuk als uitstapje of excursie met uw team, collega's, familie of vrienden. Ook goed te combineren met lunch, diner of een ander idee.

Anderhalf uur durende rondleiding voor groepen, prijs op aanvraag.

Open inschrijvingen / Vakantiedata 2019

VRIJDAG 3 MEI,
VRIJDAG 2 AUGUSTUS,
VRIJDAG 9 AUGUSTUS,
VRIJDAG 16 AUGUSTUS,
VRIJDAG 23 AUGUSTUS,
VRIJDAG 30 AUGUSTUS.

Start 14.00 uur, u wordt opgewacht door onze 'cipiers' Waakstra en De Weg, vooraan bij de hoofdpoort van de Blokhuispoort, Blokhuisplein 40, Leeuwarden. De rondleiding duurt tot 15.30 uur en wordt door twee acteurs gespeeld. Volwassenen € 12,50 per persoon en € 10,00 per kind van 6 t/m 12 jaar (kinderen onder begeleiding van volwassene).

Kaartverkoop:  klik hier…

Voor vragen en reserveringen voor groepen:
  058 - 21 22 102
  info@actatheater.nl

In het spoor van Meesterkraker Aage M. - interactieve rondleiding door gevangenis De Blokhuispoort.
Artikel uit de Leeuwarder Courant. De 'cipiers' Waakstra en De Weg worden gespeeld door verschillende beroepsacteurs van Acta. In het artikel onze acteurs Struiksma en De Roos, op de foto erboven de acteurs Struiksma en Caron.

Artikel uit de Leeuwarder Courant. De 'cipiers' Waakstra en De Weg worden gespeeld door verschillende beroepsacteurs van Acta. In het artikel de acteurs Struiksma en De Roos, op de foto erboven Struiksma en Caron.

Dat is het mooie van Leeuwarden!

Het geheim van Marijke Meu

Interactieve stadswandeling door Hofstad Leeuwarden, de stad van Maria Louise van Hessen-Kassel (1688-1765), voorouder van (op één na) alle Europese koningshuizen.

Wist u dat Leeuwarden, net zoals Den Haag, Delft en Breda, een van de vier officiële Nederlandse hofsteden is? En wist u dat er behalve in Delft en in Breda, er ook in Leeuwarden een Oranje-graf is, waarin vijftien Oranjes begraven zijn?

Laat u rondleiden door Maria Louise van Hessen-Kassel, langs de historische woon- en werkplekken van de Friesche Nassaus. Zesentwintig jaar heeft zij er geregeerd en altijd is zij heel openhartig en 'gewoon' gebleven. Het volk sprak haar aan met "Marijke Meu" of in het Fries met "Maaike Muoi", wat "Tante Marijke" betekent. Tijdens deze verrassende wandeling wordt ze bijgestaan door haar toegewijde hofmaarschalk Baron van Welefelt. Maar welk geheim koestert de Princesse Douairière toch zo zorgvuldig voor dit pompeuze heerschap?

U bezoekt onder andere Koninklijk Paleis Het Stadhouderlijk Hof en neemt een kijkje in de originele eetkamer van Marijke Meu in haar paleis, het tegenwoordige Keramiek Museum Princessehof, eventueel met afsluitend drankje en gebakje. De wandeling is educatief, interactief en humoristisch. Een historische wandeling met de oude hofstad Leeuwarden als decor.

Bekijk Leeuwarden op een originele manier met uw collega's, team, familie of vrienden. Ook goed te combineren met lunch, diner of een ander idee.

Deze interactieve wandeling duurt anderhalf uur en wordt door twee acteurs gespeeld. Prijs op aanvraag.

Er zijn nog geen open inschrijvingen gepland voor  2019.

Voor vragen en reserveringen voor groepen:
  058 - 21 22 102
  info@actatheater.nl

Het geheim van Marijke Meu, interactieve stadswandeling.
Marijke Meu en haar hofmaarschalk zijn beschikbaar voor ludieke opspeldingen en andere plechtigheden!

Marijke Meu en haar hofmaarschalk zijn overigens ook beschikbaar voor ludieke opspeldingen en andere plechtigheden. Informeer gerust...

Koningin Beatrix ontmoet haar Friese voorouders, theatraal maatwerk van Acta Theater én Muziek.

Tv-moment: Koningin Beatrix wordt verrast door de aanwezigheid van haar Friese voorouders tijdens de Officiële Opening van Provinciehuis Fryslân, theatraal maatwerk van Acta.

Dat is het mooie van Leeuwarden!

The Sugar Berries Skiffle Schuit

muzikale rondvaart door Leeuwarden

Bent u in voor een heel bijzondere rondvaart? Vaar mee door Leeuwarden met akoestische string band The Sugar Berries die skiffle-muziek speelt, in combinatie met een diner.

Het is misschien niet helemaal hetzelfde als een tocht met de legendarische raderboot de Mississippi Queen, met een complete big band aan boord. Maar toch... het is wél hoe dat zo'n honderd jaar geleden begon: varend in een skiffle (rivierbootje) door New Orleans, terwijl aan boord een bandje optrad met een swingende mix van folk, blues en jazz.

U wordt uitgenodigd om aan boord te komen bij The Sugar Berries, die akoestische skiffle-muziek spelen uit de 1920s-1950s. Dan vaart u onder het genot van een drankje en swingende live muziek door de oude grachten en langs de sfeervolste plekjes van Leeuwarden. Onderweg krijgt u het voorgerecht geserveerd en vertellen en zingen The Sugar Berries over de locaties, maar ook over hoe het er daar honderd jaar geleden toeging. Een soort "Sentimental Journey" door de grachten en door de tijd.

Na de rondvaart meren we af bij Restaurant Proefverlof, daar wordt het hoofdgerecht opgediend en trakteren The Sugar Berries u op een afsluitend dinerconcert.

Beleef Leeuwarden vanaf het water en op de meest sfeervolle en swingende manier. Arrangement met 2 gangen-diner, koffie, muziek / entertainment en praamvaart. Prijs op aanvraag.

Voor vragen en reserveringen voor groepen:
  058 - 21 22 102
  info@actatheater.nl

Voor meer muziek of cabaret, aan boord of aan de vaste wal, zie The Sugar Berries en Mick & Sugar.

Muzikale rondvaart met The Sugar Berries, met afsluitend dinerconcert.
EP The Sugar Berries.

Visserslatijn

theaterwandeling over de bloeiende palinghandel tussen Heeg en Londen, met een koninklijke ontknoping.

Heeg en de Heegemers staan bekend om de palinghandel. Al in 1342 is er sprake van palinghandel op Londen. Hoe kan het, dat deze handel op Londen zo tot bloei kon komen? En waarom mogen de Friezen vrij aanleggen aan de Londense rede en is er zelfs sprake van een Dutch Mooring?

In een theatrale, humoristische wandeling door Heeg maakt u kennis met de trotse Anne Wigers en zijn vrouw Corneliske. Zij vertellen over de geschiedenis van het dorp en de bloei van de palinghandel.

Onderweg vindt het echtpaar onverwacht een aantal zoekgeraakte relikwiën terug en bent u getuige van de koninklijke ontknoping van het geheim van Heeg. Of is het visserslatijn, gewoon een sterk verhaal...

Anderhalf uur, met bezoek aan authentieke palingaak (i.s.m. Stichting De Palingaak). Prijs op aanvraag.

Voor vragen en reserveringen voor groepen:
  058 - 21 22 102
  info@actatheater.nl

Visserslatijn, een koninklijke ontknoping in Heeg.

De Vloek van de Langsleattemer Man

Vaar mee met Redbad en Reinou door de geheimzinnige Alde Feanen.

Redbad en Reinou nemen u mee in hun praam naar het stille, spookachtige natuurgebied Alde Feanen. Niemand komt onberoerd terug want overal is er de aanwezigheid van het spook van de Langsleattemer Man voelbaar.

Dit spook, dat in vele volksverhalen voorkomt, jaagt iedereen de stuipen op het lijf, bewaakt een schat en heeft direct te maken met de legendarische ondergang van Wartena-stad rond het jaar 1200.

Redbad en Reinou vertellen u alles over de geschiedenis van Warten en de vloek van de Langsleattemer Man om daarna uw hulp in te schakelen bij het doorbreken van de vloek. U krijgt te maken met oude rituelen, toverachtige spreuken en het gezamenlijk drinken van het 'Langsleattemer Slokje', brrr...

Maar wat drijft dit bizarre echtpaar om zich aan het bovennatuurlijke te wagen? Drukt de vloek oprecht te zwaar op de familie of handelen ze misschien toch uit puur winstbejag?

Twee uur durende, interactieve rondvaart, prijs op aanvraag.

Voor vragen en reserveringen voor groepen:
  058 - 21 22 102
  info@actatheater.nl

Interactieve rondvaart met Redbad en Reinou door de geheimzinnige Alde Feanen.