Scroll back to the TOP!
Acta banner Acta banner Acta banner

Interventies | Intermezzo's | Pauze-acts

verfrissend en interactief

Inleiding

Tijdens een congres, symposium, seminar of training krijgen de deelnemers veel informatie aangereikt. Door middel van een interventie, intermezzo of een (langere) pauze-act kan men ontspannen en krijgt men de gelegenheid om de informatie te laten bezinken. Onze acts werken verbindend, laten de gasten eventjes lachen en ontspannen en zetten hen weer op scherp voor het volgende onderwerp van uw programma.

Interactieve interventie door Mick & Sugar

Mick & Sugar verrassen de aanwezigen met een verfrissende opkomst en prikkelen de nieuwsgierigheid van de gasten.

Nadat zij zichzelf geïntroduceerd hebben, gaan ze de interactie met de zaal aan. Op cabareteske wijze en met grappige liedjes wordt het thema behandeld en brengen zij de aanwezigen in een ontvankelijke stemming.

Tot slot wordt men plenair in beweging gezet met een swingende "energizer" zodat iedereen na afloop van de interventie weer vol energie zit!

Ter informatie: "Mick & Sugar" is één van de vele interactieve acts en voorstellingen waarin deze allround acteurs optreden. Meer over hen (maar nog lang niet alles) vindt u op deze pagina.

Foto: Interventie van Mick & Sugar in Theater Kielzog, in opdracht van Gemeente Hoogezand-Sappemeer.

Interventie door Mick & Sugar @ Theater Kielzog, in opdracht van Gemeente Hoogezand.

Kaboutereske Interventie

Ja, lacht u hier maar even om ...
     ... want dat is precies de bedoeling!

De onverwachte opkomst van onze kabouters heeft natuurlijk een verrassend en komisch effect op uw gasten. Vooral wanneer de bijeenkomst een serieus of zwaar karakter heeft.

Onze kabouters bevragen het publiek naar de vraagstukken en de aanpak rondom het thema. Op komische wijze worden deze vertaald en gereduceerd tot herkenbare kabouterproblemen.

Als hoogtepunt worden deze op een zeer toepasselijke manier samen opgelost met enkele aspirant kabouters uit de zaal.

Hoe grappig en origineel wilt u het hebben?

Foto: Bauke van Delft.

Kaboutereske Interventie (c) Acta Theater én Muziek. Kaboutereske Interventie (c) Acta Theater én Muziek.

Thema's rond veiligheid & regels

Niet schrikken, als onze brandweerlieden op het podium verschijnen.

Opperbrandwachtmeester 1e klas Frits Vonk is belast met de algemene veiligheid tijdens uw bijeenkomst en maakt de aanwezigen attent op allerlei dreigende gevaren, zelfs in elk klein en onschuldig hoekje.

Als 'Opper' Vonk bij zijn stokpaardje "brandgevaar" is aanbeland, werft hij uit de zaal enkele vrijwilligers om hen te oefenen op noodsituaties. Anita van het vrijwilligerskorps, assisteert op charmante en relativerende wijze.

Met de hilarische oefening "Als De Brandweer ..." wordt het belang van samenwerking en verbinding duidelijkgemaakt.

'Opper' 1e klas Frits Vonk en Anita van het vrijwilligerskorps.

Pauze-acts


Een muzikale pauze-act kan voor verstrooing zorgen, maar kan ook aansluiten op het thema. Onze pauze-acts zijn eventueel te combineren met de eerdergenoemde interventies.

Mick & Sugar werden hierboven al genoemd, behalve allround acteurs zijn ze ook professionele muzikanten. Als muzikale pauze-act brengen zij aansprekende nummers op een aangenaam niveau. Heerlijk om op te relaxen en leuk om te beluisteren.

Omdat zij uit een rijk repertoire putten, spelen ze songs die al dan niet op het thema aansluiten (wat maar de bedoeling is). Meer over Mick & Sugar vindt u op deze pagina.

Het trio The Sugar Berries brengt jazzy-ragtime-country-swing muziek uit de jaren '20s-'50s. Hun repertoire is niet-alledaags, maar tóch van alle tijden en wordt op een luchtige manier ten gehore gebracht. Kortom, heel geschikt om de aandacht af te leiden van serieuzere zaken.

Een aandachtig luisteraar zal opmerken dat het gekozen repertoire ook nog grappig aansluit op de lunch of het diner. Meer informatie over The Sugar Berries vindt u op deze pagina.

Heeft u misschien een ander idee? Of zoekt u een act bij een specifiek thema? Wij vullen het graag samen met u in.

Cabaretesk muziekduo Mick & Sugar

Mick & Sugar, foto: Henri Vos.

The Sugar Berries (jazzy artwork R&S)

The Sugar Berries (jazzy artwork R&S).