theater, interactief theater, straattheater, festival acts, locatietheater, muziektheater, cabaret, muziek, entertainment, theaterdiners, theaterwandelingen & -rondleidingen, officiële openingshandelingen & persmomenten, interventies, educatief en ander theatraal maatwerk
Scroll back to the TOP!
Acta banner Acta banner Acta banner

Acta Theater én Muziek

Interactief theater, straattheater, muziektheater, locatietheater, maatwerk theater, coronaproof theater etc. In heel Nederland en Vlaanderen.

Veel mensen kennen ons nog van onze hilarische voorstellingen in theaterrestaurant Descartes-Spinoza te Leeuwarden. Daarmee hadden we zoveel succes dat we al snel uit ons jasje groeiden. Sindsdien spelen we op allerlei locaties, niet alleen in het noorden maar ook door heel Nederland en een enkele keer in Vlaanderen. Steeds vaker werden we gevraagd theater te maken bij allerlei gelegenheden en steeds meer zagen wij ook zelf mogelijkheden om theater onder de mensen te brengen. In haar (bijna) 25-jarig bestaan heeft Acta zich ontwikkeld tot een van de meest veelzijdige theatergezelschappen van het land.

Ons team bestaat uit zo'n 15 acteurs en actrices, variërend van frisse, geschoolde talenten tot ervaren 'oude rotten' uit het theatervak. Wij komen bij u op bezoek met cabaretesk entertainment, spelen interactieve acts en voorstellingen op elke locatie, nemen u mee met historische theaterwandelingen en komische rondleidingen, treden op bij festivals met muzikaal en interactief straattheater, staan regelmatig in het nieuws met onze officiële openingshandelingen en persmomenten, en we maken educatief en ander theatraal maatwerk op bestelling.

Onze klantenkring bestaat uit particulieren, bedrijven, organisaties, instellingen en overheden - waarvoor we duizenden keren mochten optreden en altijd met veel plezier. Het contact met het publiek was al van begin af aan onze grote liefde en daaraan zijn we altijd trouw gebleven:

   Altijd tussen en mét de mensen, altijd lachen!

Een paar van onze Acta-acts...

Een beter 2022 toegewenst!

Op betere tijden! Met meer gezelligheid, theater, muziek en cabaret. Hieronder een muziekje van The Sugar Berries, een van de interactieve acts waarmee we de voorgaande jaren door het land trokken en plezier mochten maken tussen de festivalgangers. Zodra het weer kan, komen we d'r an! Zie ons Straattheater, in het menu.


Acta tijdens Corona

Ook wij als zelfstandige theatermakers zijn hard geraakt door de crisis, maar tot nog toe hebben we ons er doorheen kunnen slaan. Zo hebben we ons dienstbaar gemaakt met regie en productie van film, van voorstellingen en muziek voor andere artiesten. Nieuw op onze website is de pagina Support, in het menu hierboven.

Ondertussen hebben we natuurlijk ook onze eigen acts uitgebreid en gewerkt aan nieuwe projecten om weer zo sterk mogelijk voor de dag te komen!

Wij werken altijd binnen de mogelijkheden die situaties en maatregelen toelaten. Voor (aan)vragen:
  06 - 200 43 164 (ma - za van 10.00 tot 22.00u)